Marängtårta med mango och blåbär



6-8 portioner

Förberedelser:

45 minuter

Tillagning:
40 minuter

4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk vaniljsocker

Täcke
2 dl gräddfil
200 g mjukrörd Philadelphiaost
80 gr smält vit blockchoklad
2 msk siktat florsocker
1 skivad färsk mango eller konserverade mangoskivor
250 g blåbär

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och rita en cirkel med 20 cm diameter på pappret.
  3. Häll äggvitorna i en torr skål. Vispa dem med elvisp tills det bildas mjuka toppar.
  4. Tillsätt sockret lite i taget och vispa väl mellan varven. Vispa 5-10 minuter tills den är tjock och blank och sockret lösts.
  5. Vänd ner vinäger och vaniljsocker.
  6. Bred ut marängen på den markerade cirkeln. Forma den jämn med en bredbladig kniv runt kanten och ovanpå marängen.
  7. För kniven runt kanten och gör fåror runt om. På detta sätt gör man marängen starkare och mera dekorativt.
  8. Grädda den 40 minuter tills den är frasig och gulgul.
  9. Stäng sedan av ugnen och låt den kallna i ugnen med luckan på glänt.
  10. Täcke: Vispa grädde och ost mjuk och vispa ner den avsvalnade chokladen och florsockret. Vispa den ljus och krämig.
  11. Bred ut krämen över marängen.
  12. Dekorera med mangoskivor och blåbär.
  13. Låt den stå i kylen tills den ska serveras.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0