Baka bröd - vad kan vara felet?



Brödet jäser inte tillräckligt

  • Degen har stått för kallt
  • För gammal jäst
  • Vätskan var för kallt eller för varmt (över 35 grader)
  • eller för lite vätska
  • Du har inte knådat degen tillräckligt (minst 6 min med maskin)
Brödet går isär /spricker
  • Du har knådat degen för lite
  • Degen har jäst för lite
Brödet har ramlat ihop i ugnen
  • Degen har jäst för länge
  • Degen har stått för varmt
Brödet flyter ut och blir platt
  • Degen är för mjukt
  • Degen har jäst för länge
Brödet smular för mycket
  • Degen var för fast
  • Vätskan var för varmt
Brödet är för kompakt
  • Degen var för hård/fast
  • för lite vätska
Brödets överkant lossnar
  • Degen bör vara locker
  • stick några hål i övre delen av brödet så ångan kan passera
Brödet är ojämn
  • För mycket vätska
  • Degen har jäst för länge









Här kan du se hur man knådar degen:
http://thebackhomebakery.com/Tutorials/KneadFold.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0