Godaste jultårtan



En praktfull och riktigt god tårta till julen med valnötter, choklad, vispgrädde och marsipan!


Du behöver:
50 g valnötskärnor
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
3 dl florsocker

Fyllning:
300 g blockchoklad
3 msk matolja
1 ½ dl vispgrädde

Garnering:

200 g blockchoklad
25 g smör eller margarin
1 påse rostade mandelspån
100 g mandelmassa
små sockertomtar


Gör så här:
  • Mal nötterna
  • Blanda samman dem med vetemjöl, potatismjöl och bakpulver
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt
  • Rör ner mjölblandningen
  • Häll smeten i smord och bröad form (ca 2 ½ liter)
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min
  • Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna
  • Fyllning:
  • Dela cholkaden i mindre bitar och smält den i vattenbad
  • Ta upp skålen och tillsätt oljan droppvis under omrörning
  • Rör i denovispade grädden under fortsatt omrörning
  • Dela  kakan i tre bottnar
  • Lägg ihop bottnarna med chokladkrämen emellan men låt den översta vara utan kräm
  • Garnering:
  • Kavla nu ut mandelmassan mellan plastfolie till en rundel lika stor som tårtan
  • Lägg mandelmassan ovanpå den översta tårtbottnen med hjälp av plastfolien
  • Hyvla av lite choklad med osthyvel
  • Dela resten i mindre bitar och smält i vattenbad
  • Klicka ner matfettet och rör om
  • Bred chokladen över och runtom hela tårtan
  • Strö den hyvlade chokladen ovanpå
  • Tryck fast mandelspånen runt kanten
  • Garnera med små sockertomtar

Smaklig Måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0