Lutfisken



Lutfiskälskaren lagar sin specialitet efter eget huvud och det kan ske antingen i ugn, i gryta
på spisen eller i mikrovågsugn (bra beskrivning finns på förpackningen).


Lika individuellt är det med valen av tillbehör som gröna ärter, knaperstekt baceon, äkta skånsk
senap, krydd- och svartpeppar, för att inte tala om såserna. Bechamelsås, senapssås eller skirat
smör hör lutfisken till, men en lätt syrlig crème fraiche-sås passar den som vill prova något nytt.

Lutfisksås
4 peroner

4 dl mjölk
1 ½ msk maizen
1 dl crème fraiche
salt, grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  • Vispa samman mjölk och maizena i en kastrull
  • Hetta upp blandningen under omrörning
  • Rör ner crème fraiche
  • Smaksätt med salt och peppar
  • Såt såsen koka på svag värme under omrörning till den är lagom tjock

Vill du veta mera om lutfisk kan du läsa om det här:
http://www.lutfisk.nu/vad_varje.shtml

Lycka till!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0