Årets spel 2009


Årets familjespel 2009

Ubongo utsågs till Årets Familjespel 2009! Ett klurigt och utmanande spel, med olika svårighetsgrader, för hela familjen. Utmana varandra med ubongopussel, vilket är ett pussel med tre eller fyra bitar i olika former. Den spelare som först lyckas lösa det kluriga pusslet vinner juveler. När spelet är slut, vinner den spelare med flest juveler i samma färg. För 2-4 spelare från 8 år.


Årets dataspel 2009 (Playstation)
Uncharted 2: Among Thieves
(Ps3)

"Uncharted: Drake's Fortune" var en hygglig och otroligt snygg "Tomb Raider"-klon. Men det var bara ett genrep inför "Uncharted 2: Among Thieves".

Plötsligt slungade Naughty Dog in oss i en fullödig hyllning till matinéfilmsgenren, där vi fick ta kontrollen i några av de mest spektakulära scenerna vi sett i ett tv-spel. Bara inledningen, där du vaknar upp svårt skadad i en tågvagn som hänger i en bottenlös avgrund, är värd inträdesbiljetten. Sen blir det bara bättre och bättre. "Uncharted 2" är den nya ribban för hur ett actionspel ska se ut.

 
Spelgalan - Vinnarna
(hämtat från Gameplayer.se)Årets spel:
Grand Theft Auto 4
Motivering: När detaljerna skapar helheten och när frihet skapar mål. När ett klassiskt koncept pressas tillräckligt långt skapar det något nytt. Och när det lyckas, då skapas vinnare.


Folkets val
Grand Theft Auto 4


Årets svenska spel: Mirror’s Edge
Motivering: I en allt mer likriktad bransch är innovation och nytankande både en spännande utmaning och ett riskabelt vågspel. I allt från idé och design till genomförande har Årets Svenska Spel gått på tvären. Framtiden må se mörk ut i spelets egen värld, men för oss spelare blev den definitivt ljusare.


Årets svenska indiespel: Penumbra: Black Plague
Motivering: Ett spel som är både fysiskt och psykiskt prövande, med en krypande kuslig atmosfär och en unik och upplyftande vision för äventyrsgenrens framtid.


Årets actionspel: Grand Theft Auto 4
Motivering: Helgjuten action och fascinerande historia med känsla, hjärta och hjärna gör detta till mästerverket i en av de främsta spelserierna någonsin.


Årets social game: Rock Band 2
Motivering: Säg det med toner men även med ord, då blir det enastående underhållning för alla wannabes där ute - rockstjärnedrömmarna har aldrig känts närmare.


Årets onlinespel: Left 4 Dead
Motivering: Men en kombination av klassiska motståndare och innovativt lagarbete var det länge sedan det var så kul att spela online. Dödskul helt enkelt.

Årets plattformsspel: Little Big Planet
Motivering: Att spela tillsammans är mer än någonsin en sysselsättning som spänner över generationsgränser, och nu gäller det även att leka med dockor.


Årets portabla spel: Professor Layton and the Curious Village
Motivering: Utrustad med gentlemannamanér, hög hatt och hjälpsam sidekick löser man gärna alla kluriga gåtor i världen.

Årets pusselspel: Braid
Motivering: Med lika delar sinnesvidgande problemlösning och hjärtknipande kärlekshistoria lämnar det alla andra pusselspel bakom sig. Eller framför.


Årets racingspel: Burnout Paradise
Motivering: Genomarbetat in i minsta detalj, skön kontroll, en ovanligt levande stad full av aktiviteter och imponerande många uppdateringar med nytt innehåll.

Årets rollspel: Fallout 3
Motivering: För en förkrossande vacker återkomst där nya dimensioner, trasig natur och ett utvidgat frihetsbegrepp skapar något brutalt nytt.


Årets sportspel: NHL 09
Motivering: För att efter en dynasti av säsonger, med förnyad fingertoppskänslig skicklighet, ha förvandlat en nationell angelägenhet till stor global vardagsrumsport.


Årets strategispel: Spore
Motivering: För att det förvandlade torr vetenskap till njutbar underhållning och skänkte oss lite ljus i världskriserna: För kan en amöba utvecklas till världshärskare på några timmar så finns det hopp för oss alla!


Årets barnspel: Josefin skolhjälp: Bokstavsdjungeln
Motivering: Ett skojigt och mysigt spel som uppmuntrar barnen till lära att sig samt låter föräldrarna hålla koll på deras avancemang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0