Plankstek



Börja med att olja in plankan med neutral matolja.

Värm sedan plankan i 225 graders ugn så att den blir riktigt het.

Gör béarnaisesåsen.

Laga till potatismoset.

Dela tomaterna och strö på lite salt och riven ost.

Salta och peppra köttet och bryn det hastigt runt om i stekpanna.

Ta en rejäl köttbit (entrecôte eller väl marmorerad ryggbiff)

på 400–500 g annars blir den för genomstekt.

Spritsa moset runt kanten på den heta plankan.

Lägg köttet och tomaterna i mitten.

Häll såsen bredvid. Den kan du också värma och servera separat.

Linda några harrikoverts i baconskivor och lägg på plankan.

Stek 10–15 minuter i ugnen så att köttet blir klart och potatismoset får fin färg.

 

Smaklig måltid!

 

Tips:

För att få mer smak av ek och hålla plankan ren ska man slipa den då och då.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0