Killarnas favoriter



En härlig salladstallrik med böckling eller kött i rullar.
Vilken väljer du?




Salladstallrik med böckling

2 peroner

2 skivor fullkornsbröd, smör
2-4 rökta böcklingar
några salladsblad
2 skivade tomater
finstrimlad sallads- eller pujolök
klippt gräslök och hackad lök
2 ägg
rädisor
1 dl gräddfil
4-5 mosade ansjovisfiléer

Gör så här:
Bred tunnt med smör på brödet.
Rensa böcklingen väl.
Skölj salladen och skär resten av grönsakerna.
Lägg salladslad och böcklingfiléer på brödet.
Fördela grönsakerna och lägg på i små grupper.
Knäck äggen och ställ gulan med skal mitt på smörgåsen.
Strö rödlök och gräslök över.

Mosa ansjovisfiléerna och blanda med gräddfil till en god sås.


Kött i rullar
2 personer

strimlad isbergssallad
2 hådkokta ägg
1 tjock skiva stark ost
några rädisor
cocktailtomater
4-6 skivor vardera av rökt oxkött, kalkonbröst och rostbiff
klippt kryddkrasse

Dressing:
2-3 msk majonäs
2-3 msk gräddfil
1 msk dragonvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
örtsalt och peppar

Gör så här:
Täck två tallrikar med strimlad sallad.
Lägg ägg i klyftor, osttärningar, rädisor och tomater över.
Lägg ut köttskivorna lite omlott och på varandra.
Krydda med svartpeppar.
Rulla ihop och skär halvcentimeters skivor som fördelas över grönsakerna.
Garnera med krasse.
Rullen kan gärna ligga kallt en stund, invirad i folie.
Blanda ingredienserna till dressingen och slå den över.

Servera med sprödvärmt bröd och några kalla öl.


Bon Appetite!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0