Sniglar i kryddig smör - Escargots à la Bourguignonne



Den som har varit i Frankrike vet att man kan få Escargots à la Bourguignonne som förrätt.
Sniglar räknas som exklusiv mat. De är enkla att anrätta om man köper de på burk.

Du behöver:
1 burk sniglar (finns på ICA)
Skal till sniglar

Kryddsmör:
150 g smör
2 msk hackad persilja
1 msk finhackad lök
1 tsk körvel
1 tsk citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar
3-4 vitlöksklyftor

eller så finns det i välsorterade ICA-butiker
kryddblandning på påse



Börjar med att öppna snigelburken och sila av spadet.
Tvätta skalen i ljummet vatten.
Låt dem torka på ett hushållspapper.
Sätt ugnen på 275 grader.




Blanda samtliga ingredienser till kryddsmöret i en skål.
Vitlöken kan minskas efter smak men bör inte uteslutas helt.




Stoppa lite kryddsmör i botten på snäckskalet.
Lägg i en snigel och fyll sedan på med mera kryddsmör upp till kanten.
Ställ sniglarna med öppningen uppåt på ett ungfast fat.




Gratinera sniglarna i ugnen 8-10 minuter så att de blir ordentligt genomvarma
och smöret puttrar i smöret.

Har du inga snigelskal går det bra att lägga sniglarna tätt i en ungfast form och fylla på
med kryddsmöret. Gratinera sedan i ugn som ovan.

Sniglar passar bra som entrérätt eller liten vickning. Servera rostat bröd eller Painriche på sidan om.
Med brödet sugar man upp det goda kryddsmöret.

Rödvin eller öl är gott att dricka till.

Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: Matias Zakrisson

Här blir de sniglar ikväll. Slutat använda skalen, så krångliga att rengöra. Jag har skaffat snigeljärn, bruna små karotter med 5 urgröpningar i...funkar kanon bra! Men kryddpåsen? Intressant? Vad heter den? Vad innhåller den?



Mvh



Matias Zakrisson

2012-03-08 @ 13:40:23
URL: http://doftochsmak.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0