Marinader




Rosmarin och vitlöksmarinad

3 kvistar färsk rosmarin
4 vitlökssklyftor
1 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1/2 dl olivolja

Krossa vitlöksklyftor.
Blanda vitlökskrosset med övriga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.

Utmärkt till oxfilé, biff, entrecôte, lammkotletter och fläskkarré.


Vitvins- och ingfärsmarinad

1 citron
1 msk hackad färsk ingefära
2 dl vitt vin
1 msk honung
3 kvistar färsk timjan

Pressa citron.
Blanda citronsaften med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Utmärkt till fläskkotlett, fläskfilé och skinkschnitzel.


Hickorymarinad

2 dl rödvin
1 msk Hickory Liquid smoke
2 msk brunt farinsocker
1 kanelstång
1 msk rödvinsvinäger

Koka upp alla ingredienser.
Låt svalna och smaka av med salt och svartpeppar.

Utmärkt till biff, entrecôte och fläskfilé.


BBQ-glace


1 morot
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
4 tomater
3 msk spiskummin
1 dl rödvin
2 msk kaffe

Skala morot, lök, vitlök och palsternacka.
Skär i bitar och lägg i matberedare tillsammans med tomaterna.
Mixa grönsakerna.
Lägg dem tillsammans med spiskummin och rödvin i en kastrull.
Koka 5 min till en lagom tjock konsistens.
Tillsätt kaffe och smaka av med salt och svartpeppar.
Pensla kött med såsen.

Utmärkt till biff, entrecôte och fläskfilé.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0