Kladdkaka





150 g smält smör
3 3 dl socker
1 1 dl kakao
2 2 tsk vaniljsocker
2 2 st ägg
2 2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
ströbröd till formen
  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna.
  • Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet. (om smeten blir för tjock - häll i lite mjölk)
  • Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter (beroende på hur kladdig
  • man vill ha den).
  • Servera kladdkakan med grädde eller glass.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0