Grillspett



Det är praktist att trä maten på spett och grilla det sedan. Allt från grönsaker
till fisk, fågel och kött passar bra.



Grönsaksspett
4 pers

8 små lökar
12 cocktailtomater
12 små hela champinjoner
1 zucchini
1 gul paprika
grillolja
  • Förväll lökarna med skal några minuter i lättsaltat vatten.
  • Spola dem i kallt vatten och ta bort skalet.
  • Putsa och skölj grönsakerna.
  • Skär zucchinin i skivor.
  • Skär paprikan i bitar.
  • Trä upp och varvar grönsakerna på spett.
  • Pensla dem med grillolja.
  • Grilla några minuter och vänd dem ett par gångar.


Räk- och fiskspett
4 st

250 g stora räkor
300 g spättafilé
300 g färsk laxfilé
1 citron
1 liten squash
1/2 dl vitvinsmarinad eller annan marinad
salt
  • Skala räkorna men spar stjärten, det är dekorativt.
  • Skär spättan i 2-3 cm breda remsor och laxen i ca 3 cm stora bitar.
  • Rulla spättan runt laxen och trä upp på spett.
  • Varva med räkor, citronbitar och squash.
  • Pensla spetten med marinad och låt dem ligga en stund.
  • Grilla ca 3 min på varje sida eller tills fiskköttet börjar bli fast.
  • Pensla en gång under grillningen.
  • Strö lite salt på fisken.


Biff på spett
4 st

600 g mörad biff
1-2 röda paprikor
1 liten squash
kokande vatten

Marinad:
3 msk Teriyakisås
1/2 dl olja
1/2 dl rödvin
1/2 krm kajennpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
  • Skär köttet i ca 3 cm stora bitar och lägg i en skål.
  • Häll kokande vatten över så att det täcker köttet.
  • Låt stå 5 minuter.
  • Ta upp köttet och låt det rinna av på hushållspapper.
  • Blanda samman marinaden och lägg i köttet.
  • Låt stå ett par timmar. Rör om någon gång.
  • Trä upp köttet på spett blandat med paprika och squash.
  • Grilla på varje sida ca 2 min (4 sidor)

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0