Kokta köttbullar i kaprissås




6 personer

Ingredienser:
5 skivor vitt bröd
1 1¼ dl mjölk
1 kg köttfärs
2 ägg
Salt
Peppar
1 lök
1 lagerblad
2 nejlikor
½ citron
3 l buljong
2.5 dl vispgrädde
smör
mjöl
2 msk citronsaft eller ättika
kapris
½ knippe persilja
1 msk rivet citronskal

Gör så här:
  • Bryt brödet i mindre bitar och blanda ned i mjölken.
  • Tillför köttfärsen och ägget.
  • Salta,peppra och rör smeten jämn och smidig.
  • Av smeten rullar du med blöta händer små köttbullar.
  • Skala löken och tryck in nejlikorna ihop med lagerbladet.
  • Löken och citron kokas upp med buljongen.
  • Lägg ned köttbullarna med hjälp av en hålslev.
  • Sjud köttbullarna i ca 20 minuter.
  • Plocka upp köttbullarna från buljongen och förvara dem varmt.
  • Sila buljongen och häll upp 8 dl av denna i ett kärl tillsammans med grädden.
  • Smält smör i en kastrull och blanda i mjölet.
  • Tillsätt buljong och gräddblandningen i en tunn stråle under omrörning.
  • Koka några minuter och smaka av med salt, peppar och citronsaft (ättika).
  • Lägg nu ned köttbullarna i såsen och låt det sjuda i ytterligare några minuter.
  • Till sist blandas i kapris och citronskal.
  • Dekorera med hackad persilja.
  • Servera med kokt potatis.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0