Petit-choux-kransar



Petit-choux-kransar liknar donuts eller munkar och är lika goda.

Man kan garnera de med sockerlasyr (kristyr) eller bara med strösocker som donuts.

Du behöver:
3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
3 ägg

 

1 l frityrolja

 

Kristyr (florsocker som blandas med vatten och ringlas över kransarna)


Gör så här :

  • Mät upp vatten i en kastrull och ställ på spisen
  • Skiva ner smöret och låt vatten, smör och saltet koka upp
  • Ta bort kastrullen från plattan och rör ner vetemjölet
  • Rör kraftigt med en träslev tills smeten lossnar från kastrullens kanter
  • Ställ åt sidan och låt svalna ca 10-15 min
  • Rör sedan ner ett ägg i taget under kraftig omrörning
  • Värm frityrolja i till ca 175 grader
  • Klipp bakplåtspapper i fyrkantiga bitar och penslar de med olja
  • Ta fram en spritspåse med stor stjärna
  • Spritsa runda kransar (2 på varandra) på bakplåtspappersbitarna
  • Lyft över de i frottyroljan
  • De ska glida lätt ned från pappret
  • Låt de fritteras tills de är gyllenbruna
  • Lyft sedan upp dem med hålslev och lägg de på bakplåtspapper för att rinna av
  • Låt de svalna
  • Blanda florsockret med vatten till kristyr
  • Pensla varje krans med kristyren och låt den stelna

Några garnerings-exempel:

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0