Hare



"Gubben min" fick en hel hare i födelsedagspresent
som grannen hade skjutit åt honom.
Snällt av grannen och jag ska göra en riktigt god festmåltid av den.

Haren är flådd och urtagen och nu måste den styckas först.



Hare lämpar sig bäst i grytor
men sadelfiléer och lår blir bra även som stekt.






Hare i ugn

Du behöver:
1 hare
5 msk olivolja
1 l vatten
2 vitlökar
½ kg tomater
Rosmarin och timjan efter smak
salt och peppar
evtl lite viltfond

Gör så här:
  • Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.
  • Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.
  • Lägg de i en långpanna
  • Häll på olivolja och lite vatten.
  • Dela vitlöken och tomaterna
  • Lägg de runt harbitarna
  • Lägg på timjan och rosmarin
  • Värm ugnen till 220 grader
  • Stek haren i ca 20 minuter
  • Sänk därefter temperaturen till 120 grader
  • och stek ytterligare 120 minuter.
  • Fyll på med vatten om så behövs.
  • Häll steksaften över haren då och då
  • När haren är klar silar du stekskyn
  • och smakar av den med salt och peppar el viltfond
  • Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen
  • Låt såsen inte koka upp igen.
  • Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.

Obs!

Det är även gott om man tillsätter lite rött vin.

Här finns det många goda har-recept:
http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Viltrec/Hare/


Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0