Lotto
Tycker du om att spela?

Ett av de mest kända spelen är LOTTO. Nästan varje land har ett lokalt Lotto-spel, ofta med tv-sänd lotto-dragning. Det krävs ingen som helst skicklighet för att spela på Lotto. Du kan spela Lotto antingen manuellt och lämna in din kupong hos spelombuden eller så kan du spela Lotto online i din dator. 


Ge turen en chans!

 

I det ursprungliga svenska LOTTO ska du lyckas pricka in 7 nummer av 35. Dragning av dessa 35 nummer

kan du se i TV4 två gånger i veckan eller så kan du se dragningen online.

Lotto är ett turspel. Det innebär att det är slumpen som avgör vilka nummer som ska dras och det går inte att påverka vem som vinner. Alla som spelar har samma chans. Enda sättet att öka dina vinstchanser på Lotto är att spela på fler rader. Tänk, du kan ju vinna några slantar till semestern, till en ny bostad eller till en ny bil. Om du inte provar kan du inte vinna heller.

 

Drömvinsten

Man kan alltid vinna 75 miljoner kronor som minst. Det finns inget tak på Drömvinsten så den kan växa och bli hur stor som helst. I mars 2010 låg den på 215 miljoner och därefter började den om igen på 75 miljoner.

 

För att vinna Drömvinsten krävs att du har sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker. Sedan spelar det ingen roll om det är Lotto 1 eller Lotto 2 och gäller både onsdag och lördag, så glöm inte att kryssa i Joker när du spelar Lotto!

 

Just nu är det 25 miljoner extra!

 

Vikinglotto

Viking Lotto är det första internationella kupongspelet. Det är framtaget i samarbete med spelföretagen i alla de nordiska länderna. Spelet går ut på att välja ut sex nummer av 48. Vid dragningen dras sex stycken egentliga vinstnummer och två tilläggsnummer.
Vinstpotten för högsta vinsten är gemensam för alla länder.

 

Lördagsgodis

Varje lördag avgörs Stryktipset, Måltipset, Keno, Lotto och Joker, och för dig som vill vara med och spela på alla fem utan att själv behöva ta fram raderna finns det nåt som heter Lördagsgodis.

För Keno, Lotto och Joker slumpas raderna fram. För Stryktipset och Måltipset baseras raderna på tips från ett antal experter inom området. Det finns tre olika lördagsgodispåsar, en för 75 kronor, en för 150 kronor och en för 200 kronor.

 

Bingolotto

Vem har inte sett Bingolotto på TV? Bingolotto är ett mycket populärt lotteri som sänds i TV4+ och i TV4 en gång i veckan. Det är en slags kombination mellan lotto, bingo och underhållning och sedan programmet lanserades har miljontals människor följt programmet vecka efter vecka. En stor del av överskottet tillfaller olika föreningar. För att kunna delta i spelet måste man köpa en bingolottobricka, som kan köpas hos ett stort antal återförsäljare till exempel på bensinmackar, i kiosker och i livsmedelsbutiker runt om i landet.

 

Till sist

Att spela på lotto är mycket enkelt och något som alla kan lära sig. Det innebär dock inte att Lotto-spel är helt riskfritt. Precis som med alla andra spelformer finns en risk för beroende, varför det kan vara smart att sätta upp en fast budget för vad du får spela på varje månad.

 Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag älskar lotto, men tycker samtidigt att det finns många bättre onlinespel numera.

2011-04-12 @ 14:53:45
URL: http://postkod-lotteriet.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0