Plommonmos

 
Nu finns det massa med plommon. Förutom saft och sylt kan man även göra plommonmos
som är jätte gott på mackan, till pannkakor, i såser eller till kött, m. m.
 
Här är ett gammalt recept:
 
Du behöver:
5 kg plommon/sviskon utan kärnor
120-160g socker (el efter smak)
ca 1 tsk mald nejlika
ca 1½ tsk mald kanel

Gör så här:
  • kärna ur plommonen o lägg de på en djup bakplåt
  • ställ den i ugnen i 120 grader
  • låt de stå där i ca 5-7 timmar (berorende på hur mycket saft de har)
  • ha ugnsluckan på glänt den sista timmen så att plommonen faller sönder
  • rör ner sockret och kryddorna under de sista 20 minuterna
  • om man vill kan man mosa allt med stavmixern
  • moset är klar när man kan göra en fåra i moset
  • rengör glasburkar med atamon och häll på moset
  • du kan även frysa in moset
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0