Det eländiga sockret


Socker innehåller absolut ingenting som vår kropp behöver, tvärtom, det är en produkt som är helt
befriad från vitaminer, mineraler, fibrer och andra näringsämnen. Det enda den gör är att vi blir feta
och beroende av den.

Socker finns i allt från flingor, juice och müsli till bröd och färdigmat. Har du inte koll på innehållet av
matvarorna du köper så får du i dig mer än vad du vill ha. Det kan t o m bli upp till 46 teskedar per dag!
Och då är inte godis, sötsaker och naturligt socker som finns i frukt inräknat!

Enligt svensk statistik äter varje svensk nästan ett kilo raffinerat socker i veckan!
I genomsnitt äter vi ungefär 45 kg raffinerat vitt socker per person och år.

Den höga sockerkonsumtionen är farlig och kan leda till övervikt, blodfettförändringar, dålig tandhälsa,
insulinresistens och diabetes typ 2, sockerberoende och sötsug.
Barn kan få svårt att sitta stilla och har svårt att koncentrera sig, med minskade förutsättningar för
inlärning som följd.

  • Socker är ett kolhydrat och ger energi (17 kJ/g eller 4 kcal/g)
  • Sötningsmedel som slutar på –socker (druvsocker, fruktsocker, farinsocker, invertsocker) eller
  • sirap (glukossirap, majssirap, high fructose corn syrup) är socker
Det sägs att det tar uppemot åtta veckor att bli av med sitt sockerberoende, varav de första två
veckorna är värst.

Om du behöver söta något är det att föredra Sukrin eller sötin.


Sukrin eller sötin



Fördelar:
- inga kalorier
- smakar och ser ut som socker
- bra för diabetiker, eller för dem som vill ha kontroll på sitt blodsocker, GI noll
- 100% naturlig, finns i frukt och svamp
- skadar inte tänderna
- fungerar som en antioxidant

Näringsinnehåll:
Energi: 0 kcal
Protein: 0 g
Kolhydrater totalt: 100 g
- varav socker: 0 g
- varav sockeralkoholer: 100 g
Fett: 0 g

Till en kaksmet på 1 kilo behöver du ca 100 gram för att få lagom sötma.
Jäsningen blir inte lika kraftfull som vid vanligt socker men brukar bättra på sig i ugnen.

Om du vill omvandla 1 dl socker till sukrin/sötin så är sötman densamma, alltså 1 dl sukrin
eller sötin motsvarar 1 dl socker. (ibland lite sötare, så ta lite mindre av sukrin/sötin)

Att minska eller ta bort socker i din matlagning ger dig en garanterat viktminskning!


I denna bok finns det många recept med sukrin.
Men jag har hört att man ska ta mindre av sukrin för att det kan bli för söt.
Så prova dig fram...






Kommentarer
Postat av: Maria

Så intressant läsning! Bra att tänka på.

2012-02-29 @ 17:15:08
URL: http://skonhetstips.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0