Flervånings jordgubbstårta

En underbar, god kalastårta!
Den tar lite tid men är värt att bjuda på.
 
Du behöver:
2 ägg
200 gr mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 burk med kondenserad mjölk (finns på ICA)
 
 Gör så här:
  • blanda äggen med kondensmjölken
  • tillsätt mjöl, bakpulver o saltet
  • rita på bakplåtspapper runda ringar (högst 26 cm i diameter)
  • du kan få ut ca 5 ringar på denna degmängd, vill du ha fler är det bara att göra mera deg
  • fyll varje ring med ca 2 msk deg (obs! jättetunnt)
  • baka i 200 grader ca 5-6 min tills de är lagom gula
  • ta genast bort bakplåtspappret från den färdiga botten
  • man kan baka en gång till på baksidan pappret
  • när alla bottnar är klara och kalla kan man börja med fyllningen
 
Fyllning:
Mjölk att stryka på varje botten för att få en saftig tårta
jordgubbssylt efter önskemål
vispat grädde med socker
jordgubbsbitar
  • lägg fyllningen mellan varje botten som du vill ha den
 
Frostingkräm:
150 g smör
200 g Philadelphiaost
200 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
  • Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt
  • rör i Philadelphiaosten
  • ställ krämen 10 min i kylen
  • bred den sedan runt tårtan
  • dags att dekorera med jordgubbar, m.m.
  • man kan "klistra fast" riven choklad på sidorna
  • Tårtan bör stå ett tag innan serveringen för att den ska "dra" lite
 
Lycka till!
 
Skriv gärna vad du tyckte om den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0