Smörgåstårta - skaldjur/fisk


ca 8 personer

16 x 3 skivor vitt rostbröd utan kanter

Fyllning 1:
1 dl lättmajonnäs
2 dl lätt crème fraiche
2 dl turkisk yoghourt
1 burk skagenröra (ICA)
1 burk kräftröra (ICA)
2 msk hackad dill



Fyllning 2:
1 dl lättmajonäs
2 dl lätt crème fraiche
2 dl turkisk yoghourt
1 burk tonfisk i vatten
2 msk chilisås
1 msk senap
2 msk hackad dill
2 hårdkokta hackade ägg

salt o citronpeppar efter smak

Garnering:
1 dl lättmajonäs
2 dl lätt crème fraiche
2 dl turkisk yoghourt
ca 14 tunna skivor rökt lax
ca 650 g skalade räkor
3 hårdkokta ägg
tunt skivad gurka
citronskivor
tomatskivor
dillvippor

Gör så här:

  • Rör ihop fyllning 1
  • lägg ut 16 skivor bröd på en skärbräda eller liknande
  • häll på lite mjölk med matsked för att få saftigare bröd
  • bred på fyllning 1
  • lägg på 16 skivor bröd
  • häll på lite mjölk med matsked för att få saftigare bröd
  • blanda ihop fyllning 2 och bred på
  • lägg på 16 skivor bröd
  • gör ett paket av det med aluminiumfolie
  • ställ den kallt några timmar, gärna över natten
  • rör ihop majonäs och crème fraiche o yoghourt till garneringen
  • bred över och runtom hela tårtan
  • gör små laxrosor och garnera tårtan
  • använd din egen fantasi
 

Trackback


RSS 2.0