Efterrätter




Jordgubbs- och marshmallow-parfait

(vänster)

6 portioner

Förberedelser:

15 minuter +
3 timmar i kylen

1/2 dl jordgubbssaft
gelatinpulver till 5 dl
kokande vatten
5 dl kokande kokande vatten
250 g hackade jordgubbar
1/2 liter vaniljglass
100 g vita eller rosa marshmallow i halvor
vispad grädde till dekoration
6 hela jordgubbar, extra

Gör så här:
  1. Rör ner gelatinpulver i jordgubbssaft i vattnet i en skål och rör till kristallerna lösts. Låt stelna i kylen.
  2. Kör hälften av jordgubbarna i matberedare i 30 sekunder
  3. Varva glass, gelé, resten av de hackade jordgubbarna, marshmallow och jordgubbspuré i sex glas.
  4. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.


Vanilj- och karamellparfait
(höger)

4 portioner

Förberedelser:
20 minuter

Tillagning:
10 minuter

100 g smör
2 dl farinsocker
1 3/4 dl vispgrädde
1/2 liter vaniljglass
100 g chokladdoppade karameller typ Polly

Gör så här:

  1. Värm smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll ner strösocker och rör över svag värme utan att koka tills sockret lösts.
  3. Öka värmen, sjud utan att koka 3 minuter tills den är gulgul.
  4. Lyft kastrullen från värmen.
  5. Häll ner grädden och låt svalna. Vispa lätt.
  6. Varva glass, karameller och karamellsås i fyra glas.
  7. Lägg karameller överst och servera genast.

Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: <3amanda

fin blogg :- )

så godt ut!

2010-04-20 @ 17:00:31
URL: http://amandabrennum.blogg.no
Postat av: janina

bra blogg ! :) riktigt fin design också

2010-04-20 @ 17:00:53
URL: http://janinana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0