Hönsfrikassé

1 hel kyckling eller 3 st kycklingfiléer/bröstbitar
1 1/2 - 2 l vatten
1 lök i klyftor
1 skalad morot i stora bitar
5-10 vitpeppar
1 lagerblad
salt
Sås:
2 msk matolja
3 msk vetemjöl
5 dl kokspad (alltså det spad som kycklingen kokat i)
Salt och peppar
1 tsk curry (alt. citronsaft eller vit vin + socker)
Gör så här:
- Koka vattnet med löken, moroten o kryddorna i 10 min
- Låt sedan kycklingen sjuda 40-45min (om det är en hel kyckling, annars räcker det med kortare tid)
- Sila därefter 5 dl spad
Såsen:
- Värm oljan.
- Blanda därefter i mjölet.
- Tillsätt kokspadet (buljongen) och koka i 10 min.
- Smaka av med curry eller vitt vin/citronsaft + socker
- Riv kycklingen i bitar och värm bitarna i såsen.
Man kan även tillsätta champinjoner, sparris, morötter och/eller ärtor i såsen.
Servera med ris eller potatis och sallad.
Snabbvariant:
(man kan använda vatten och buljongtärning + stekt kyckling i strimlor)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback