Marängtårta med mango och blåbär

6-8 portioner
Förberedelser:
45 minuter
Tillagning:
40 minuter
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk vaniljsocker
Täcke
2 dl gräddfil
200 g mjukrörd Philadelphiaost
80 gr smält vit blockchoklad
2 msk siktat florsocker
1 skivad färsk mango eller konserverade mangoskivor
250 g blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper och rita en cirkel med 20 cm diameter på pappret.
- Häll äggvitorna i en torr skål. Vispa dem med elvisp tills det bildas mjuka toppar.
- Tillsätt sockret lite i taget och vispa väl mellan varven. Vispa 5-10 minuter tills den är tjock och blank och sockret lösts.
- Vänd ner vinäger och vaniljsocker.
- Bred ut marängen på den markerade cirkeln. Forma den jämn med en bredbladig kniv runt kanten och ovanpå marängen.
- För kniven runt kanten och gör fåror runt om. På detta sätt gör man marängen starkare och mera dekorativt.
- Grädda den 40 minuter tills den är frasig och gulgul.
- Stäng sedan av ugnen och låt den kallna i ugnen med luckan på glänt.
- Täcke: Vispa grädde och ost mjuk och vispa ner den avsvalnade chokladen och florsockret. Vispa den ljus och krämig.
- Bred ut krämen över marängen.
- Dekorera med mangoskivor och blåbär.
- Låt den stå i kylen tills den ska serveras.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback