Baka bröd - vad kan vara felet?

Brödet jäser inte tillräckligt
- Degen har stått för kallt
- För gammal jäst
- Vätskan var för kallt eller för varmt (över 35 grader)
- eller för lite vätska
- Du har inte knådat degen tillräckligt (minst 6 min med maskin)
- Du har knådat degen för lite
- Degen har jäst för lite
- Degen har jäst för länge
- Degen har stått för varmt
- Degen är för mjukt
- Degen har jäst för länge
- Degen var för fast
- Vätskan var för varmt
- Degen var för hård/fast
- för lite vätska
- Degen bör vara locker
- stick några hål i övre delen av brödet så ångan kan passera
- För mycket vätska
- Degen har jäst för länge
Här kan du se hur man knådar degen:
http://thebackhomebakery.com/Tutorials/KneadFold.html
Kommentarer
Trackback