Kräftor
Det råder ingen tvekan om att svenska, färska, nykokta kräftor är det som gäller om du
äter de för smakens skull. Men de är rätt dyra om du inte fiskar de själv.
Vill du komma i närheten?
Då kan du köpa ett paket djupfrysta kräftor och koka om dem.
Jag gör så med nästan alla paket, då vet jag hur de kommer att smaka.

1 paket upptinade kräftor
3 l vatten
1 dl grovt salt
3 sockerbitar
krondill
1 flaska porter (öl) om du har
eller
2 paket upptinade kräftor
5 l vatten
1 1/2 dl grovt salt
5 sockerbitar
krondill
2 flaskor porter (öl) om du har

Gör så här:
Samma recept gäller om du vill koka färska kräftor.
Skölj de levande kräftorna flera gånger i kallt vatten först.
Lägg kräftorna i kokande vatten och låt dem koka i 10 minuter.
Kyl sedan ner dem som ovan.

Dags för kalas?
Servera med Pain Riche, ost och kall nubbe.
Smaklig måltid!
äter de för smakens skull. Men de är rätt dyra om du inte fiskar de själv.
Vill du komma i närheten?
Då kan du köpa ett paket djupfrysta kräftor och koka om dem.
Jag gör så med nästan alla paket, då vet jag hur de kommer att smaka.

1 paket upptinade kräftor
3 l vatten
1 dl grovt salt
3 sockerbitar
krondill
1 flaska porter (öl) om du har
eller
2 paket upptinade kräftor
5 l vatten
1 1/2 dl grovt salt
5 sockerbitar
krondill
2 flaskor porter (öl) om du har


Gör så här:
- Koka upp vatten i en stor kastrull.
- Häll i socker och salt.
- Lägg i hälften av dillen.
- När vattnet kokar lägger du i kräftorna utan det gamla spadet
- Låt koka upp nån minut (inte för länge, då blir de mjuka)
- Ställ genast kastrullen i diskhon med kallt vatten.
- Byt vattnet ofta för att kräftorna ska kylas ned fort
- Lägg på resten av dillen men spara nån krona som dekor
- Låt stå under natten.
Samma recept gäller om du vill koka färska kräftor.
Skölj de levande kräftorna flera gånger i kallt vatten först.
Lägg kräftorna i kokande vatten och låt dem koka i 10 minuter.
Kyl sedan ner dem som ovan.

Dags för kalas?
Servera med Pain Riche, ost och kall nubbe.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback