Hemmagjorda Mozartkulor (Mozartkugeln)

Du behöver till
ca 16 kulor:
200 g nougat
10 g pistaschmandel
250 g marsipan
1,25 dl florsocker
2 msk rom alt. arraksarom
100 g mörk choklad
Gör så här
- Skär nougaten i 16 tärningar och forma små kulor.
- Ställ dem i kylskåpet.
- Finhacka pistaschmandeln.
- Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer eller elvisp tills den är smidig.
- Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom (alt arraksarom), knåda för hand.
- Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.
- Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.
- Täck nougatkulorna helt med marsipan, ca 3-4 mm tjockt.
- Innan kulorna doppas i den smälta chokladen bör de vara släta, jämna och kylskåpskalla.
- Smält chokladen i ett vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
- Se till att det inte kommer något vatten i chokladen eftersom kulorna då lätt förlorar sin fina glans.
- Låt kulorna stelna på bakplåtspapper.
- Förvara de färdiga Mozartkulorna svalt.
Kommentarer
Trackback