Jordgubbsbakelser

En lång, skön paus i solen blir extra mysig med något gott att tugga på till kaffet.
Av sockerkakan gör du de läckra jordgubbsbakelserna.
8-10 st
1 sats citronsockerkaka (se nedan)
kokosflingor
1 påse snabb-Masán o 2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
Gör så här:
Lägg ett smort bakpapper på långpannan och strö lite kokosflingor över.
Blanda en sats citronsockerkaka, bred ut smeten och grädda strax under mitten i 175 grader
ca 20 minuter.
Låt svalna.
Skär kakan i 16-20 avlånga rutor.
Vispa ihop vaniljkrämen och vispa grädden.
Spara 16-20 jordgubbar till garnering och skiva resten.
Bred vaniljkräm på hälften av rutorna.
Lägg på jordgubbsskivor (och ev. lite socker).
Lägg över resten av rutorna och spritsa grädde runt kanten och lite mitt i.
Garnera med skivade jordgubbar som får ha det gröna kvar.
Citronsockerkaka
1 sats
3 ägg
2 dl socker
100 g margarin
1 dl vispgrädde
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1/2 citron
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält margarinet och låt det svalna.
Blanda ner det tillsammans med grädde, vetemjöl, bakpulver och rivet citronskal.
Rör ihop till en slät smet och häll upp i smord och bröad ringform.
Grädda i knappt 175 grader, på nedersta falsen, i 55-60 minuter.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback