Saltgurka

Så här i varma sommardagar är det gott med lite saltgurka som du lätt kan göra själv.
Du behöver:
20 små gröna gurkor typ Västeråsgurka
blad av svarta vinbär
dillkronor
1/2 pepparrot (ca50g)
2 liter vatten
1 dl grovt salt
2 dl socker
2 dl vinättika el. ättikssprit
1/2 msk vitpepparkorn
1/2 msk kryddpepparkorn
1/2 msk nelikor
Gör så här:
- Koka en lag av vatten, salt, och ättikssprit.
- Skumma lagen och låt den kallna.
- Borsta och skölj gurkorna.
- Skölj blad och dill.
- Skala pepparroten och skär den i små tärningar.
- Varva gurkorna i en kruka med blad, dill och pepparrot, pepparkorn och nelikor.
- Häll på lagen och lägg på en assiett, så att gurkorna hålles nere i lagen.
- Bind över krukan och förvara kallt.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: julia
Vilken fin blogg, besök gärna min :)
Trackback