Lukullus-kaka (barnen älskar den)

300 g Kokosfett (Cocos)
125 g florsocker
45 g Kakao
2-3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 pkt Butterkeks (finns i välsorterade mataffärer)
Det går även med andra keks.

evtl. lite romarom och 1/2 tsk kaffepulver
eller riven citron-/apelsinskal
Gör så här:
Värm kokosfettet i en kastrull på svag värme.
Rör under tiden ihop florsocker, vaniljsocker, kakao och äggen (och evtl. tillsatser enl. ovan)
När fettet är flytande - rör det sakta i chokladsmeten ovan.
Lägg nu bakplåtspapper i en kakform (enl. bilden) och börja med chokladsmet i botten.
Fyll på med ett varv keks.

Varva därefter keks och chokladsmet tills smeten är slut.
Chokladsmeten ska vara överst.
Ställ sedan kakan i kylen tills den har stelnat.
Därefter kan man ta ut den ur formen.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback