Marinader

Rosmarin och vitlöksmarinad
3 kvistar färsk rosmarin
4 vitlökssklyftor
1 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1/2 dl olivolja
Krossa vitlöksklyftor.
Blanda vitlökskrosset med övriga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Utmärkt till oxfilé, biff, entrecôte, lammkotletter och fläskkarré.
Vitvins- och ingfärsmarinad
1 citron
1 msk hackad färsk ingefära
2 dl vitt vin
1 msk honung
3 kvistar färsk timjan
Pressa citron.
Blanda citronsaften med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
Utmärkt till fläskkotlett, fläskfilé och skinkschnitzel.
Hickorymarinad
2 dl rödvin
1 msk Hickory Liquid smoke
2 msk brunt farinsocker
1 kanelstång
1 msk rödvinsvinäger
Koka upp alla ingredienser.
Låt svalna och smaka av med salt och svartpeppar.
Utmärkt till biff, entrecôte och fläskfilé.
BBQ-glace
1 morot
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
4 tomater
3 msk spiskummin
1 dl rödvin
2 msk kaffe
Skala morot, lök, vitlök och palsternacka.
Skär i bitar och lägg i matberedare tillsammans med tomaterna.
Mixa grönsakerna.
Lägg dem tillsammans med spiskummin och rödvin i en kastrull.
Koka 5 min till en lagom tjock konsistens.
Tillsätt kaffe och smaka av med salt och svartpeppar.
Pensla kött med såsen.
Utmärkt till biff, entrecôte och fläskfilé.
Kommentarer
Trackback