Hur håller sig bröd färsk länge?




Små frallor

Frysta eller gamla småfrallor blir 'färska' igen om du håller de kort! under

kallt vatten och sedan bakar de i ugnen en kort stund.



Skära i färsk bröd

Det går bättre att skära i färsk bröd med en uppvärmd kniv.



Frysa in och tina upp bröd

Färsk bröd kan skivas direkt och frysas in i små påsar med (antal skivor

du behöver) per påse. Ta fram påsen kvällen innan du behöver nytt bröd.

Skulle du glömma att ta fram den dagen innan, går det att lägga skivorna

i brödrosten.



Hålla brödet färsk länge

Titta alltid på tillverkningsdatum/utgångsdatum. Ofta läggs det färskare brödet

längre in eller under, så gräv lite för att få ett så nybakat som möjligt.

Köper du färsk bröd så låt det ligga i samma förpackning som du köpte det i

eller frys in det direkt. Djupfryst bröd håller sig i ca. 3 månader.

Bröd som inte har någon förpackning ska komma direkt in i ett torrt, lufttät

och rent skrin.

Ska du lagra bröd i plastpåse så bör den förslutas tät.

Är det fuktig väderlag kan du lägga brödet i kylskåpet där det inte möglar

så fort. Men det ska vara väl förpackat.



Rostbröd

stoppas direkt i frysen och man tar bara fram så många skivor man behöver

för att rosta.

Du kan hålla de rostade mackorna längre varm om du klä in brödkorgen med

alufolie. Lägg sedan mackorna i en duk och i korgen.



Mögel

Brödet möglar inte så fort om du tvättar ditt brödskrin med ättika och vatten.

Lägg inte vitt och svart bröd i samma skrin och inte heller skorpor/knäckebröd

och rostbröd. De trivs inte ihop.

Har du fått lite mögel på brödet kan du skära bort det men om det är mycket

ska du kasta det.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0