Smulpaj med äpplen
Igår fick vi en låda med äpplen som skulle bli mat till rådjuren.
När vi tittade närmare på de så var de fortfarande jätte fina så jag snodde 2 äpplen
och gjorde nyss en god äppelpaj med vaniljsås. De andra äpplen får rådjuren äta upp.
Så här blev pajen:

den räcker till 2-4 personer.
Här har du receptet:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala 2 äpplen och dela dem i små klyftor
- Lägg klyftorna i en plastpåse med 2 tsk kanel och 2 msk socker.
- Blås luft i påsen och skaka om allt väl

- smörj en ungsäker form med margarin
- blanda 3 dl vetemjöl, ca. 1 dl flytande margarin och 1 1/2 dl socker i en skål
- knåda till större smulor
- lägg lite av smulorna i botten på formen och häll sedan äpplen ovanpå
- fördela resten av smulorna/degen på äpplen

- nu ska den i ugnen i ca 15 minuter (kolla lite då och då)
Gör under tiden vaniljsåsen:
jag tog 3 dl mjölk och 3 msk Marsanpulver
- vispa ihop till den tjockleken du vill ha

Nu är det bara att äta och njuta.
Lycka till!
När vi tittade närmare på de så var de fortfarande jätte fina så jag snodde 2 äpplen
och gjorde nyss en god äppelpaj med vaniljsås. De andra äpplen får rådjuren äta upp.
Så här blev pajen:

den räcker till 2-4 personer.
Här har du receptet:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala 2 äpplen och dela dem i små klyftor
- Lägg klyftorna i en plastpåse med 2 tsk kanel och 2 msk socker.
- Blås luft i påsen och skaka om allt väl

- smörj en ungsäker form med margarin
- blanda 3 dl vetemjöl, ca. 1 dl flytande margarin och 1 1/2 dl socker i en skål
- knåda till större smulor
- lägg lite av smulorna i botten på formen och häll sedan äpplen ovanpå
- fördela resten av smulorna/degen på äpplen

- nu ska den i ugnen i ca 15 minuter (kolla lite då och då)
Gör under tiden vaniljsåsen:
jag tog 3 dl mjölk och 3 msk Marsanpulver
- vispa ihop till den tjockleken du vill ha

Nu är det bara att äta och njuta.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback