Grillspett

Det är praktist att trä maten på spett och grilla det sedan. Allt från grönsaker
till fisk, fågel och kött passar bra.
Grönsaksspett
4 pers
8 små lökar
12 cocktailtomater
12 små hela champinjoner
1 zucchini
1 gul paprika
grillolja
- Förväll lökarna med skal några minuter i lättsaltat vatten.
- Spola dem i kallt vatten och ta bort skalet.
- Putsa och skölj grönsakerna.
- Skär zucchinin i skivor.
- Skär paprikan i bitar.
- Trä upp och varvar grönsakerna på spett.
- Pensla dem med grillolja.
- Grilla några minuter och vänd dem ett par gångar.
Räk- och fiskspett
4 st
250 g stora räkor
300 g spättafilé
300 g färsk laxfilé
1 citron
1 liten squash
1/2 dl vitvinsmarinad eller annan marinad
salt
- Skala räkorna men spar stjärten, det är dekorativt.
- Skär spättan i 2-3 cm breda remsor och laxen i ca 3 cm stora bitar.
- Rulla spättan runt laxen och trä upp på spett.
- Varva med räkor, citronbitar och squash.
- Pensla spetten med marinad och låt dem ligga en stund.
- Grilla ca 3 min på varje sida eller tills fiskköttet börjar bli fast.
- Pensla en gång under grillningen.
- Strö lite salt på fisken.
Biff på spett
4 st
600 g mörad biff
1-2 röda paprikor
1 liten squash
kokande vatten
Marinad:
3 msk Teriyakisås
1/2 dl olja
1/2 dl rödvin
1/2 krm kajennpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
- Skär köttet i ca 3 cm stora bitar och lägg i en skål.
- Häll kokande vatten över så att det täcker köttet.
- Låt stå 5 minuter.
- Ta upp köttet och låt det rinna av på hushållspapper.
- Blanda samman marinaden och lägg i köttet.
- Låt stå ett par timmar. Rör om någon gång.
- Trä upp köttet på spett blandat med paprika och squash.
- Grilla på varje sida ca 2 min (4 sidor)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback