Vegetarisk lasagne

Lasagne kan du laga med de mest skillda fyllningar. Allt från kyckling, paprika till aubergin
går att använda. Det är bara att byta ut quornfärsen och spenaten till vad du tycker om.
1 pkt quornfärs (300 g)
2 burkar krossade tomater
1 lök
12-14 Lasagneplattor (Gärna ½ vanliga plattor och ½ fullkornsplattor)
250 g hackad spenat
150 g Keso
6 dl mjölk
4 msk vetemjöl
Spiskummin el. muskotnöt
Salt
Peppar
Chilipeppar
1 burk championer eller färska
evtl. lite grönsaksbuljong
- Fräs löken och quornfärsen och svampen.
- Häll krossade tomater i en skål och blanda med kryddorna.
- Lägg spenaten i en annan skål och blanda med keso.
- Varva quornfärsen, tomatröra, spenatröra och lasagneplattor tills formen nästan är full.
- Koka upp mjölken, rör ned vetemjölet och låt stå på eftervärme tills såsen har tjocknat.
- Smaka av såsen med lite salt, vitpeppar och muskotnöt.
- Häll såsen över lasagnen.
- Ställ i ugn i 225 grader 40-50 minuter eller tills plattorna är mjuka.
Samklig måltid!
Kommentarer
Trackback