Vegetarisk Lunchlåda



2 Styck

50 g jordnötssmör
50 g mjukost
1 liten morot
1 selleristjälk
4 gröna oliver
1/2 litet rött äpple
2 tsk citronsaft
2 stora fullkornsbullar
alfalfagroddor eller böngroddor

  • Blanda jordnötssmör och mjukost i en skål.
  • Riv moroten, finhacka sellerin och tärna oliverna.
  • Lägg i skålen med jordnötssmör och mjukost och blanda fösiktigt.
  • Lägg groddarna i en annan skål .
  • Kärna ur äpplet och tärna det.
  • Blanda groddar, äpple och citronsaft.
  • Dela bullarna på mitten och bred ut generöst med grönsaks- och ostblandningen.
  • Fördela grodd- och äppleblandningen ovanpå osten.
  • Lägg på ovandelarna och pressa samman lätt.
Alternativ
Ersätt smöret med andra bredbara pålägg, som majonäs, kryddade grönsakspastor
eller puréer.
Många olika frukter kan också användas som smörgåsfyllning och ger en intressant
smakvariation. Prova gärna tärnat päron, torkade aprikoser, skivad banan som ersättning
för tärnat äpple.

Tillbehör
Tomatjuice eller annan juice.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0