Bananer



Nyttiga, mättande och naturligt förpackade.


Bananer är verkligen det perfekta mellanmålet. De växer i de flesta tropiska områden på vår jord. De är fortfarande gröna när de skördas och börjar mogna medan de transporteras.

Låt de mogna i rumstemperatur, därefter håller de i kylskåp 4-5 dagar inslagna i tidiningspapper.
Även om skalet blir mörkbrunt så är bananen fast, fin och ljusgul inuti.

Omogna bananer innehåller resistent stärkelse, som inte kan brytas ner av enzymerna i tunntarmen men sedan sönderdelas i grovtarmen och ofta förorsakar gasspänningar.

Allteftersom bananerna mognar omvandlas stärkelsen till socker, vilket innebär att bananerna blir sötare och mer lättsmälta.

Då bananerna är så lättsmälta och sällan orsakar allergiska reaktioner har de blivit populära som barnmat. De är också lämpliga för oroliga barnmagar.

Mot diarré:

blanda mosade bananer, kokt ris, rivet äpple och rostat bröd.

Bananens mildhet har även gjort den efterfrågad av magsårspatienter, hos vilka den har en lindrande effekt.

Bananer innehåller mycket kalium som är ett viktigt mineral för muskel- och nervfunktionen. Kalium hjälper också till att reglera blodtrycket.

De ger också mycket fruktsocker i både färsk och torkad form som snabbt tas upp i blodet. Detta förklarar varför så många idrottsmän ofta äter bananer före och även under en tävling.

Så ät bananer och håll er friska!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0