Stuvade morötter, kassler och potatis



Jag skrev här om dagen lite om mormors husmanskost. Stuvade morötter, kassler och potatis är
en typiskt sådan maträtt. Men stuvade morötter passar även till korv, stekt fläsk, skinka, bacon,
köttbullar
m.m.

Du behöver:
Kassler
Morötter
Margarin
Mjöl
Salt o vitpeppar
Muskotnöt
Persilja
Potatis
Vatten

Gör så här:
  • Skala och skär morötterna i bitar.
  • Koka morötterna nästan mjuka.
  • Häll morötterna genom en sil och spar morotsvattnet
  • Smält matfettet i en kastrull
  • Tillsätt mjöl till en redning
  • Tillsätt nu mortotsvattnet och vispa till en jämn krämig sås
  • Smaka av med salt, vitpeppar och muskotnöt
  • Nu kan du hälla tillbaka morötterna och låta det hela koka någon minut
  • Garnera med färsk persilja
  • Stek några skivor kassler på var sin sida
  • Koka potatis under tiden du gör stuvade morötterna

Enkelt och gott!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0