Hur får man champagne att bubbla igen?



Alla vet att det på slutet av en fest kan stå kvar en del flaskor med rester i.

När det gäller champagne och mousserande vin blir det extra tråkigt om den inte dricks ut
samma dag - om man inte har ett knep för att spara det.



Först bör man täppa till flaskan för att inte mera kolsyra försvinner.
Antingen sätter man tillbaka korken om det går (det finns speciella korkar för champagneflaskor)
eller så stoppar man in en liten pappersbit av hushållspapper eller sevett i flaskhalsen.

Nästa dag när du vill dricka ur flaskan eller vill ta ett glas ska du stoppa i ett
russin i glaset eller i flaskan.



Sockerinnehållet i russinet ser till att det bildas ny kolsyra och du får nya bubblor.
Smaken förändrar sig inte heller. Så det är bara att njuta igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0