Hur man gör egna mums-mums hemma



Vem gillar inte mums-mums?
Här är en hemmalagad variant.

Du behöver:
ca 10 st

 

6 äggvitor

2 dl socker

250  g  ljus el mörk Blockchoklad
2 msk cocosfett

5-10  Smörgåsrån

Gör så här:

  • Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning. Det ska vara så pass styv konsistens att du kan hålla skålen upp-och-ner utan att spilla ut nåt.
  • Gör runda plattor av smörgåsrånen med hjälp av en glasburk eller liknande.
  • Spritsa ut smeten som toppar på plattorna.
  • Ställ in topparna i 150 graders ugn i 5-10 minuter så att de blir lite torra på ytan (ej bruna).
  • Smält chokladen i vattenbad eller micron och ha ev. en msk cocosfett i för att mjuka upp den en aning.
  • Häll ca en msk av den smälta chokladen över varje skumtopp.
    Eller doppa topparna i kockosflingor resp. häll på lite roligt strössel.
  • Låt dem torka.
  • Mums-mumsen förvaras svalt om du inte äter upp alla med en gång.
Lycka till!


Kommentarer
Postat av: schubert

mycket fin din hemsida och mycket användbart, jag har en liknande webbplats, grattis.

Schubert.

2010-11-10 @ 03:14:38
URL: http://www.comohacerencasa.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0