Hur man gör egna mums-mums hemma

Vem gillar inte mums-mums?
Här är en hemmalagad variant.
Du behöver:
ca 10 st
6 äggvitor
2 dl socker
250 g ljus el mörk Blockchoklad
2 msk cocosfett
5-10 Smörgåsrån
Gör så här:
- Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning. Det ska vara så pass styv konsistens att du kan hålla skålen upp-och-ner utan att spilla ut nåt.
- Gör runda plattor av smörgåsrånen med hjälp av en glasburk eller liknande.
- Spritsa ut smeten som toppar på plattorna.
- Ställ in topparna i 150 graders ugn i 5-10 minuter så att de blir lite torra på ytan (ej bruna).
- Smält chokladen i vattenbad eller micron och ha ev. en msk cocosfett i för att mjuka upp den en aning.
- Häll ca en msk av den smälta chokladen över varje skumtopp.
-
- Låt dem torka.
- Mums-mumsen förvaras svalt om du inte äter upp alla med en gång.
Kommentarer
Postat av: schubert
mycket fin din hemsida och mycket användbart, jag har en liknande webbplats, grattis.
Schubert.
Trackback