Jitterbuggare



ca 50 st

Farmor Ulla gjorde alltid dessa goda Jitterbuggare. Fick receptet av henne.

Mördeg:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
1 äggula

Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker

Gör så här:
  • Arbeta samman mjöl, socker, matfett och äggula till en deg.
  • Låt degen vila svalt.
  • Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
  • Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt 1/2 cm tjock rektangel på smörgåspapper.
  • Bred på hälften av fyllningen på var och en och rulla ihop dem som rulltårtor.
  • Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.
  • Skär dem i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  • Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
  • Grädda de mitt i ungnen 12-15 min i 175 grader.

Lycka till o smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0