Jitterbuggare

ca 50 st
Farmor Ulla gjorde alltid dessa goda Jitterbuggare. Fick receptet av henne.
Mördeg:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
1 äggula
Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker
Gör så här:
- Arbeta samman mjöl, socker, matfett och äggula till en deg.
- Låt degen vila svalt.
- Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
- Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt 1/2 cm tjock rektangel på smörgåspapper.
- Bred på hälften av fyllningen på var och en och rulla ihop dem som rulltårtor.
- Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.
- Skär dem i ca 1/2 cm tjocka skivor.
- Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
- Grädda de mitt i ungnen 12-15 min i 175 grader.
Lycka till o smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback