Petit-choux-kransar

Petit-choux-kransar liknar donuts eller munkar och är lika goda.
Man kan garnera de med sockerlasyr (kristyr) eller bara med strösocker som donuts.
Du behöver:
3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 l frityrolja
Kristyr (florsocker som blandas med vatten och ringlas över kransarna)
Gör så här :
- Mät upp vatten i en kastrull och ställ på spisen
- Skiva ner smöret och låt vatten, smör och saltet koka upp
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner vetemjölet
- Rör kraftigt med en träslev tills smeten lossnar från kastrullens kanter
- Ställ åt sidan och låt svalna ca 10-15 min
- Rör sedan ner ett ägg i taget under kraftig omrörning
- Värm frityrolja i till ca 175 grader
- Klipp bakplåtspapper i fyrkantiga bitar och penslar de med olja
- Ta fram en spritspåse med stor stjärna
- Spritsa runda kransar (2 på varandra) på bakplåtspappersbitarna
- Lyft över de i frottyroljan
- De ska glida lätt ned från pappret
- Låt de fritteras tills de är gyllenbruna
- Lyft sedan upp dem med hålslev och lägg de på bakplåtspapper för att rinna av
- Låt de svalna
- Blanda florsockret med vatten till kristyr
- Pensla varje krans med kristyren och låt den stelna
Några garnerings-exempel:
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback