Plommonmos med smak av kanel och nejlika



Har precis kokat lite plommonmos som jag använder i matlagning och på smörgåsar m.m.

Du behöver:
2 kg plommon
6 dl strösocker
evtl. lite vatten
1 tsk malen nejlika
1 tsk kanel
Natriumbensoat

  • Skölj plommonen, dela de i bitar och ta bort kärnorna.
  • Koka på svag värme tills frukten mosar sig.
  • Ibland får man tillsätta lite vatten för att få igång kokningen.
  • Tillsätt sockret, nejlika och kanel.
  • Koka sakta 20-30 min och ta sen grytan av värmen.
  • Skumma väl.
  • Tillsätt konserveringsmedel och fyll på väl rengjorda glasburkar.
  • Förslut genast.
  • Förvara moset svalt.

Smaklig Måltid!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0