Kräftsill



Efter att ha köpt ett antal gånger KRÄFTSILL i butikerna har jag försökt mig på att göra denna
gudomliga sillen hemma. Det är inte så svårt heller. Jag älskar den! Mycket gott på rostat bröd
eller knäckebröd. Prova själv.

På etiketten står det:
Sill, veg. olja, socker, lök, senap, chilisås, purjo, äggula, dill, vinäger, ättika, krydda.


Köp en



Skär sillen i bitar och låt rinna av i en sil.



Nu ska du blanda:
krossade dillfrön (ca 1-2 msk), finns på ICA
några skivor purjolök/lök, hackade i små bitar
1 msk majonäs
½ msk senap
Chilisås (Thai el dyl.) efter smak
ca 2 dl crème fraiche
1 äggula
hackad dill
evtl 1 tsk hummerfond eller lite av spaden från sillen.

Till sist:
Lägg i sillbitarna

Obs!
innan du häller i lite av sillspaden låt allt dra i kylskåp några timmar.
Först då kan du se om du behöver mer smak av sillen.

Det är dillfrön (av kronan) som gör att det smakar kräfta, därav namnet Kräftsill.


Smaklig måltid!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0