Ragout fin



Detta är en franskt rätt som ofta serveras som förrätt. Mycket gott.

Du behöver:
ca ½ kg kalv- gris- eller hönskött
2 små burkar champinjoner
2 gula lökar, hackade
1 morot i bitar
1 lagerblad
1 l grönsaksbuljong
2 msk smör/margarin
4 msk mjöl
ca 6 msk vitt vin (eller matlagningsvin)
lite citronsaft
lite Worcestersås
Salt
Peppar
riven ost
rostat bröd

Gör så här:
  • Börja med att skära köttet i små bitar
  • Brun de runt om i en kastrull
  • Tillsätt lök o champinjoner
  • Stek lite till
  • Tillsätt buljongen och lagerblad
  • Låt koka under lock tills köttet är mjukt
  • Dela på buljongen och köttet genom en sil
  • Ta en ny kastrull och smält smöret/margarin
  • Tillsätt mjöl och fyll sedan på med buljongen under omrörning
  • Fyll på tills det blir en tjockare sås
  • Nu kan du tillsätta köttet med champinjonerna
  • Smaka av med vitt vin, citronsaft, salt, peppar och Worcestersås

  • Fördela detta i små ugnssäkra former
  • Strö över riven ost (ta lite mera än jag gjorde på bilden)
  • Gratinera i 220-240 grader ca 15 minuter
  • Osten ska bli brun

  • Servera med rostat bröd, en citronskiva och lite persilja

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0