Ingefära-Apelsin-marmelad
En god och nyttig frukostmarmelad så här i förkylningstider.
Du behöver:
2 Ingefära
1½ kg apelsiner
2 kanelstänger
½ tsk nelikor
750 g Syltsocker
Gör så här:
- Skala ingefäran och dela den i skivor
- Häll på vatten så att den är precis täckt
- tillsätt kanelstänger och nelikor
- låt det koka lätt i ca 30 min
- tvätta under tiden en apelsin och dela den i mitten
- gör tunna skivor (med skal) och bitar av ena halvan
- pressa saften ur den andra halvan och resten av apelsinerna
- sila avkoket och spara några ingefäraskivor
- tillsätt apelsinsaften och apelsinbitarna i avkoket
- hacka de sparade ingefäraskivor och tillsätt även de
- småkoka allt i ca 30 min
- tillsätt därefter sockret och låt det koka hårt i ca 5 min
- glöm ej att röra så det inte fastnar i botten av kastrullen
- gör gelé-provet
- när du är nöjd med konsistensen fylls marmeladen på rengjorda glas
- låt de svalna och förvara de mörkt och svalt
Du kan även ha andra citrusfrukter i marmeladen, det är bara att välja efter smak.
Det blir ca 3 glas a 250 ml av detta recept.
Kommentarer
Trackback