Ingefära-Apelsin-marmelad

En god och nyttig frukostmarmelad så här i förkylningstider.

Du behöver:
2 Ingefära
1½ kg apelsiner
2 kanelstänger
½ tsk nelikor
750 g Syltsocker

Gör så här:
  • Skala ingefäran och dela den i skivor
  • Häll på vatten så att den är precis täckt
  • tillsätt kanelstänger och nelikor
  • låt det koka lätt i ca 30 min
  • tvätta under tiden en apelsin och dela den i mitten
  • gör tunna skivor (med skal) och bitar av ena halvan
  • pressa saften ur den andra halvan och resten av apelsinerna
  • sila avkoket och spara några ingefäraskivor
  • tillsätt apelsinsaften och apelsinbitarna i avkoket
  • hacka de sparade ingefäraskivor och tillsätt även de
  • småkoka allt i ca 30 min
  • tillsätt därefter sockret och låt det koka hårt i ca 5 min
  • glöm ej att röra så det inte fastnar i botten av kastrullen
  • gör gelé-provet
  • när du är nöjd med konsistensen fylls marmeladen på rengjorda glas
  • låt de svalna och förvara de mörkt och svalt

Du kan även ha andra citrusfrukter i marmeladen, det är bara att välja efter smak.

Det blir ca 3 glas a 250 ml av detta recept.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0