Flervånings jordgubbstårta

En underbar, god kalastårta!
Den tar lite tid men är värt att bjuda på.
Du behöver:
2 ägg
2 ägg
200 gr mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 burk med kondenserad mjölk (finns på ICA)

Gör så här:
- blanda äggen med kondensmjölken
- tillsätt mjöl, bakpulver o saltet
- rita på bakplåtspapper runda ringar (högst 26 cm i diameter)
- du kan få ut ca 5 ringar på denna degmängd, vill du ha fler är det bara att göra mera deg
- fyll varje ring med ca 2 msk deg (obs! jättetunnt)
- baka i 200 grader ca 5-6 min tills de är lagom gula
- ta genast bort bakplåtspappret från den färdiga botten
- man kan baka en gång till på baksidan pappret
- när alla bottnar är klara och kalla kan man börja med fyllningen
Fyllning:
Mjölk att stryka på varje botten för att få en saftig tårta
jordgubbssylt efter önskemål
vispat grädde med socker
jordgubbsbitar
jordgubbsbitar
- lägg fyllningen mellan varje botten som du vill ha den

Frostingkräm:
150 g smör
200 g Philadelphiaost
200 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
1 msk färskpressad citron, saften
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt
- rör i Philadelphiaosten
- ställ krämen 10 min i kylen
- bred den sedan runt tårtan
- dags att dekorera med jordgubbar, m.m.
- man kan "klistra fast" riven choklad på sidorna
- Tårtan bör stå ett tag innan serveringen för att den ska "dra" lite
Lycka till!
Skriv gärna vad du tyckte om den.
Kommentarer
Trackback