Ny rapport om fisk


Hörde i morse ett radiosamtal med Göran Pettersson, professor i kemisk miljövetenskap, på Chalmers
i Göteborg.

Han menar att torsk, kolja och sej är bra men de innehåller inte lika mycket fiskfetter som rökt makrill.
Man måste äta mycket av de för att få i sig de nyttiga fetterna.

Med den rökta makrillen (i alla smaker) får man i sig det nyttiga omega-3 och antioxidanter som dessutom
förstärks vid rökning.

Näst bäst är laxen. Därefter kommer torskfiskarna som man måste äta mera av.

Ska man äta fiskar från Östersjön och insjöar bör man tänka på att de innehåller en hel del miljögifter som
lagras i fiskköttet.

Han tycker att man bör undvika att äta fiskgratänger som finns i butikerna och på gränsen ligger fiskpinnar
och strömning med potatismos. De innehåller inga nyttigheter efter uppvärmningen med 200 grader och
mer.

Även en del varor som ska innehåller tillsatser av omega-3 är bluff då de innehåller linfröolja och inte
fiskfetter. Det är bättre att komplettera med omega-3-kapslar om de kommer från en bra leverantör.

Värt att tänka på, kanske!


Kommentarer
Postat av: Carola

Hej!

Vilken härlig blogg! hoppas du inte har något emot att jag länkar den från min blogg?

MVH Carola

2012-03-13 @ 14:14:52
URL: http://carola75.bloggplatsen.se
Postat av: Mormor

Hej Carola!

Nej, jag har inte något emot att du länkar den från din blogg.

Kul att du vill göra det.



Kram

Mormor

2012-03-13 @ 14:30:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0