Påskbakelser


Grundrecept till cupcakes eller muffins
15-20 st
(formar med ca 6 cm i diameter)

drygt 3½ dl mjöl
2 ½ dl socker
2 ägg
125 g smör, osaltat o rumsvarm
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk bikarbonat
drygt 1 ½ dl filmjölk

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Häll mjöl, salt och bikarbonat i en skål
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker i en annan skål
  • Tillsätt äggen i smörblandningen,  en i taget o vispa långsamt
  • Häll äggblandningen i mjölblandningen o tillsätt filmjölken
  • Fyll muffinsformar till 2/3 del med smeten
  • Baka i ugn ca 10-15 minuter
  • Tips: man kan lägga frukt eller annan smaksättning i botten

 

Garnering med frosting

50 g smör, osaltat o mjukt
250 g cream cheese
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saften från ½ citron
  • Blanda allt till en klumpfri smet
  • Vispa på hög hastighet tills allt blir fluffigt o vit
  • Smaksätt efter önskemål
  • vill du ha färg använd karamellfärg/hushållsfärg

Garnering med fondat:

450 g florsocker
1 äggvita
50 g glykos (finns på apoteket)
eventuellt karamellfärg eller smaktillsatser

  • Sikta sockret i en skål
  • tillsätt äggvita och glykos
  • arbeta med en träsked tills du får en smidig och lättarbetad pasta
  • För att se om den är klar, tryck tummen mot pastan.
  • Får du ett perfekt avtryck är den klar, fastnar den på tummen får man tillsätta mer socker.
  • Tillsätt färg eller smak (och ev. mer socker om det behövs
  • Rulla sedan ut massan mellan två gladpack-lager till den storlek du vill ha
  • Fondanten ska torka minst 24 timmar innan dekorering

När muffinsen är kalla är det dags att garnera dem efter eget tycke o smak.

 

Här kan du se hur man gör figurer.

 

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0