Smörgåstårta - skaldjur/fisk

ca 8 personer
16 x 3 skivor vitt rostbröd utan kanter
Fyllning 1:
1 dl lättmajonnäs
2 dl lätt crème fraiche
2 dl turkisk yoghourt
1 burk skagenröra (ICA)
1 burk kräftröra (ICA)
2 msk hackad dill

Fyllning 2:
1 dl lättmajonäs
2 dl lätt crème fraiche
2 dl turkisk yoghourt
1 burk tonfisk i vatten
2 msk chilisås
1 msk senap
2 msk hackad dill
2 hårdkokta hackade ägg
salt o citronpeppar efter smak
Garnering:
1 dl lättmajonäs
2 dl lätt crème fraiche
2 dl turkisk yoghourt
ca 14 tunna skivor rökt lax
ca 650 g skalade räkor
3 hårdkokta ägg
tunt skivad gurka
citronskivor
tomatskivor
dillvippor
Gör så här:
- Rör ihop fyllning 1
- lägg ut 16 skivor bröd på en skärbräda eller liknande
- häll på lite mjölk med matsked för att få saftigare bröd
- bred på fyllning 1
- lägg på 16 skivor bröd
- häll på lite mjölk med matsked för att få saftigare bröd
- blanda ihop fyllning 2 och bred på
- lägg på 16 skivor bröd
- gör ett paket av det med aluminiumfolie
- ställ den kallt några timmar, gärna över natten
- rör ihop majonäs och crème fraiche o yoghourt till garneringen
- bred över och runtom hela tårtan
- gör små laxrosor och garnera tårtan
- använd din egen fantasi
Trackback