Sockerkaka



En klassisk sockerkaka, saftig och hållbar!

Går fint att smaksätta efter eget tycke och är lätt att lyckas med.


Du behöver:

  • 225 gram smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Gör så här:
  • Smöra och mjöla en sockerkaksform på cirka två liter.
  • Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret.
  • Använd gärna elvisp eller matberedare.
  • Rör ner äggen ett och ett i blandningen.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver noga och rör ner i smeten.
  • Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 175-200 grader i cirka 40 minuter.
  • Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
  • Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0