Gösfilé i ugn



6-8 personer

1 kg gösfilé
5 dl ris
1/2 dl finhackad schalottenlök
3 dl vitt vin eller matlagningsvin
5 dl vatten
2 msk konc fiskfond
4 dl vispgrädde
1-2 msk ljus maizenaredning
2 påsar färsk bladspenat á 150 g
1 msk finhackad vitlök
2 msk olivolja
200 g skalade räkor
2 äggulor
salt och peppar
dill till garnering
50 g löjrom

Gör så här
  • Koka riset enligt färpackningens anvisning.
  • Koka ihop löken och vinet tills ca 1 dl av vätskan återstår.
  • Tillsätt vatten, fiskfond och 2 dl grädde. Koka ihop i ytterligare 7-8 miniuter.
  • Rör ner redningen och koka 1 minut.
  • Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Fräs spenat och vitlök hastigt i olivolja.
  • Smaka av med salt och peppar. Lägg över på en tallrik och låt svalna.
  • Skär fisken i portionsbitar.
  • Sjud dem i omgångar i en kastrull med lättsaltat vatten (2 tsk/l vatten) i ca 2 min.
  • Lägg fiskbitarna på hushållspapper att rinna av.
  • Varva fiskbitar och spenat omlott i en ungssäker form.
  • Lägg på räkorna.
  • Vispa resterande grädde lätt /luftigt.
  • Vispa ner äggulorna i vitvinssåsen.
  • Vänd ner grädden.
  • Häll gratängsåsen över fisken och räkorna.
  • Gratinera i ca 10 minuter tills den fått fin färg.
  • Garnera med dill.
  • Servera med riset och löjrommen i en skål bredvid.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0